fredag 2 oktober 2015

Hur djupt ska elkabel ligga

Håller på att gräva ett dike för en elkabel som ska från mätarskåpet till mitt garage , ca meter bort. Elektrikern som ska sätta dit kabeln sa. Hur djupt ska man gräva ner kabel?


Enligt Björn Persson är det lätt att kontrollera hur djupt kabeln ligger . Ska lägga ner en 15m elkabel i marken till en motorvärmare och. Vet inte hur regelverket ser ut, men jag tror det måste vara sådan kabel,.

Var ska man placera dosan när man får fiber i. Dra ut el till uthus - Hobby, fritid och livsstil. Vår representant anger i samråd med gräventreprenören hur arbetet ska. Och vad mer ska man tänka på vad gäller utebelysning? Bokstavsbeteckningarna på elkablar är grekiska för mig precis som. Undvik att lägga intill vanliga elkablar.


Starkströmskablar ska ligga på centimeters djup. Någon systematisk kontroll av hur ledningarna grävs ned görs inte av myndigheterna. Det är helt upp till kabeltillverkaren att bestämma hur kabeln ska förläggas.

Andra kablar har jag sett ligga i allt från avloppsrör, vattenrör, . Jag ska gräva ned elkabel och har ringt runt till elfirmor, och ingen kan tala om vad som gäller, annat än att de minsann kan. Lånar tråden lite, hur långt ned behöver kabeln ligga ? Det finns inga myndighetskrav på hur djupt en kabel måste vara. Om man ska lägga kabeln längs allmän väg eller i gatumark i stad så finns . Snart ska ja gräva ner en slinga för värmepump, elkablar har blivit markerade och ja blir tvungen. För att de inte ska skadas är det bra om du vet var de ligger när du planerar att gräva, bygga eller spränga. Våra ledningar försörjer många med ström, inklusive.


Och: När vi nu snart ska dra kablage, vilka dimensioner bör vi använda? De måste ligga tillräckligt djupt , hur beror på vart du bor. Att klämma in en elkabel i rör resulterar (för utom i en höjd elräkning) i tryckfall.


Ska man lägga ny slang (och det kan bli aktuellt med värmekabel) är det lika bra att . De bärlager och överbyggnader som krävs för exempelvis större allmänna vägar och järnvä- gar innebär. Hur gör du för att gräva ner kabel i marken för fiber eller TV? Vilket djup ska fiber ligga på i marken. Det saknas tydliga riktlinjer för hur djupt fibern ska dras.


Rekommendationen som brukar ges är minst . Tydligen ska det ske ett samråd samt ett markupplåtelseavtal kombinerat med ett.

Hur ser ersättningserbjudnadet ut, alltså inte i reda pengar utan mer. Ligger inte kabeln på rätt djup och du. Ska inte nätet ligga ett par decimeter över ledningen så att man har en.


Vi konstaterar två saker, och det är att det beror helt och hålet på hur. Slangen läggs djupt för att minska påverkar från tjäle och eventuellt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg