torsdag 29 oktober 2015

Pigtail drän vårdhandboken

Innehållsansvarig: Lars-Göran Larsson Kir. Vårdhandbokens texter är inriktade på thoraxdränage i pleura (lungsäcken), det vill. Vid pneumothorax används ett smalare dränage som placeras framför . Den andra gruppen är dränage utan trådfixerad pigtail -ände (non-locking pigtail ). Denna typ av dränage kan glida ut om den inte fixeras (häfta, surtur, etc.) . Ena gruppen är dränage med trådfixerad pigtailände (lockin pigtail ) som hindrar dränet att ”åka ut” efter. Aktivt dränage : Den övre klämman (ovan ballongen) är öppen och nedre klämman är stängd.


Ballongen är hoptryckt och den nedre klämman är . T- drän : Den vanligaste handläggningen av patient med T- drän är följande: 1. De drän vi använder idag på lungmedicin är av typen Cystofix, Bülow samt Cook. För att undvika upprepade torakocenteser kan man vid stora mängder pleuravätska lägga in ett tunt drän (sk pigtail eller liknande). Om det är en pigtail -kateter utan trådlåst knorr är det bara att dra ut.


Att dra ut ett drän med trådåtdragen pigtail kan traumatisera organ och. Om konservativ behandling med perkutant dränage initialt föredras bör patienten kolecystektomeras om dennes tillstånd efter detta inte . Dränage set utan ballong Ch. Dubbel J, Stent, Splint, Pigtail 73. Percutan stenextraktion - generell anestesi Pigtail (uretärstent) - generell anestesi Pyelostomi. Har ett drän i anastomosområdet mellan uretra och urinblåsan.


I lugnare situationer kan drän läggas efter radiologisk undersökning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg