torsdag 18 oktober 2018

Fästa lampa i taket gips

Då önskar man bara att det fanns något ”rejält” bakom skivan att fästa spiken i. Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 . Ska sätta upp en lampa i gipstak och funderar på vilken infästning som. Hur går det till att fästa tunga lampor i taket ? Expandern har en förmonterad C-krok avsedd som takkrok. Vid montering expanderar plåtvingarna på .

Det är faktisk lätt att hänga tunga saker på en gipsvägg! Du kan välja mellan många olika fästdon när du ska hänga upp något på väggar eller i innertak av gips. VIDEO: Det är inte lätt att fästa en vanlig skruv i en gipsvägg. Här visar vi dig några av de vanligaste krokarna, skruvarna och pluggen.


Vi har uppgett tillverkarnas tillåtna belastning. Guide för plugg och skruv i olika material. Hur fäster man skruv i skört innertak?


Hej, Har inga krockar i taket och behöver sätt upp krokar så att jag. Hitta bara en lampa den väger KG ska se om jag hitta den andra med.

Vi har också gips både på väggar och tak ,vilket är jättetrist när man vill hänga upp något! Vi har fått förstärka taket med en regel på vinden, innan vi har hängt . Att fästa en ljuskrona i taket. Men hur sätter du upp en större lampa i taket ? GKM är avsedd för montage i gips och fungerar oavsett antal lager fischer.


Denna gipsplugg från Cobra är utformad för att erbjuda maximal hållkraft i gips m. Om du exempelvis har köpt en ny typ av lampa som ska hänga i en speciell. Du kan - vid problem - använda en körnare för att få borren att fästa bättre. Skena 600mm för fast tak (trä, gips , plåt etc.) Levereras med 1st krok per skena samt täckplugg för skruvhålen. Plugg behöver du när du ska fästa något med skruv eller spik i t. Pluggar finns i olika utföranden och dimensioner beroende på.


Installera en lampa i taket med svenska uppfinningen CableCup. Använd gärna de krokar som redan är fast monterade i tak om du önskar sätta upp en tyngre lampa. Om du väljer att fästa upp något på väggen med hjälp av dessa stålreglar.


Väggar vid schakt består av två lager gips , tjocklek ca mm. Gipsa tak med standardskivor och spackla för att få en slät yta. Takgips med fasad kant kan användas för att få ett rutmönster. Då slipper man dessutom spackla .

Från det stora urvalet med byggmaterial till rätt plugg. När du skall fästa upp någonting på. Byggmaterial kan vara poröst, mycket hårt, mycket mjukt, helt nytt eller redan vara sprött.


Välj rätt utanpåliggande dosa. Utanpåliggande dosor användes för skarvning. Montera gärna din lampa direkt och låt tak -koppen hjälpa till att hålla rosetten på plats tills det torkat.


Har du inte tänkt ha någon lampa i din . Om det inte sitter lampa i taket så att det redan finns ström till . Om köksbänken är av trä och du vill fästa en diskho i ett hål i skivan, så räcker det. Men för en säker installation måste du först sänka taket ! Tumregeln är en lampa per kvadratmeter, men det beror på vilken. Om ursprungstaket är ett gipstak så gäller det att pricka reglarna som det taket är uppsatt med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg